top of page
  • Writer's pictureMaya Papanastasiou

3 Προσεγγίσεις για Project Management στο Salesforce

Updated: Jun 27, 2022

Παρόλο που η Salesforce δεν προσφέρει ξεχωριστό cloud ή συγκεκριμένο add-on που να ονομάζει Project Management, διαθέτει μια σειρά εργαλείων και προσεγγίσεων που βοηθούν τις εταιρείες στη διαχείριση έργου. Παρακάτω περιγράφουμε τις 3 διαφορετικές προσεγγίσεις για το project management στο Salesforce, ανάλογα με την πολυπλοκότητα των έργων και το αντικείμενο της εταιρείας.

project management salesforce


1. Διαχείριση Ροής Εργασιών Απλών Έργων


Για τις απλές περιπτώσεις έργων το project management καλύπτεται από τη βασική λειτουργικότητα του Salesforce Sales (Leads, Opportunities), του Service (Cases, Issues) ή του Marketing (Campaigns) σε συνδυασμό με τη λειτουργικότητα της διαχείριση της ροής εργασιών (Τask Μanagement).


Σε αυτή την προσέγγιση, η διαχείριση έργου γίνεται μέσα το Kanban View των εργασιών. Οι επιμέρους εργασίες (tasks) ανατίθενται στα μέλη της ομάδας και σε επίπεδο project management εμφανίζονται ως κάρτες (φανταστείτε τες σαν ψηφιακά post-its) που τοποθετούνται σε πίνακα, με στήλες που η κάθε μία εκ των οποίων αντιπροσωπεύει στάδια της εξέλιξης του έργου. Οι κάρτες μετακινούνται από το ένα στάδιο στο άλλο, ανάλογα με το στάδιο που βρίσκεται κάθε εργασία.

Project management tasks salesforce

Πηγαίνοντας αυτή την προσέγγιση ένα βήμα πιο πέρα, η διαχείριση έργου μπορεί να ενισχυθεί με τη χρήση του Slack που θα επιτρέψει την επικοινωνία της ομάδας έργου μέσα από ξεχωριστό κανάλι (channel).


Ιδανικό για έργα μικρής κλίμακας, όπως μια καμπάνια του τμήματος marketing ή η επίλυση ενός πολύπλοκου τεχνικού θέματος από το support desk.


2. Διαχείριση Επαναλαμβανόμενων και Πιο Σύνθετων Έργων


Για περιπτώσεις εταιριών που τους ενδιαφέρει μια πιο λεπτομερής καταγραφή του εύρους των έργων τους, με ταυτόχρονη παρακολούθηση των ανθροποωρών και αποδοτική κατανομή των ανθρώπινων πόρων στο AppExchange* προσφέρονται εργαλεία που έχουν χτιστεί 100% πάνω στην πλατφόρμα Salesforce: 


Project Management Tool από Salesforce Labs | 100% Native Salesforce App | Δωρεάν


Προσθέτει νέα objects και tabs στο περιβάλλον του Salesforce που επιτρέπουν παρακολούθηση έργου και πόρων που προσφέρουν χρόνο στο έργο:

  1. Projects

  2. Programs

  3. Phases

  4. Resource Availability

  5. Resource Allocation


Milestones PM+ από Passage Technology | 100% Native Salesforce App | Η Βασική Έκδοση Δωρεάν


Η βασική έκδοση που προσφέρεται δωρεάν περιλαμβάνει μεταξύ άλλων: status reporting, Budget,διαχείριση στοιχείων κόστους και εξόδων.


3. Εξειδικευμένα Εργαλεία Διαχείρισης Έργου


Για εταιρίες που το βασικό τους αντικείμενο είναι η εκτέλεση έργων μεσαίας ή μεγάλης κλίμακας και αυξημένης πολυπλοκότητας έχουν αναπτυχθεί πάνω στην πλατφόρμα της Salesforce εξειδικευμένα εργαλεία που προσφέρουν πλήρη επαγγελματική διαχείριση έργου. 


FinancialForce Professional Services Automation (PSA) | 100% Native Salesforce App | Μηνιαία Συνδρομή Ανά Χρήστη


Είναι μια πολύ δημοφιλής εφαρμογή ανάμεσα σε εταιρείες παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών.

Προσφέρει παρακολούθηση πόρων που εκτός από χρόνο προσφέρουν και συγκεκριμένες δεξιότητες στα έργα, λεπτομερή δομή της ανάλυσης των εργασιών, προσδιορισμό των σχέσεων μεταξύ των επιμέρους εργασιών, Gantt charts, δυνατότητα ενοποίησης με Jira και Concur, προβλέψεις εσόδου (forecasting) κ.α.


Inspire Planner από Inspire Planner Inc.  | 100% Native Salesforce App | Μηνιαία Συνδρομή Ανά Χρήστη


Εξειδικευμένο project management με timesheets, Gantt charts, ορόσημα, παρακολούθηση υποέργων και project portal προσβάσιμο και σε χρήστες που δεν είναι Salesforce users.

Οι πρώτες 10 άδειες χρήσης προσφέρονται δωρεάν για ΜΚΟ (διαβάστε περισσότερα για το Salesforce για ΜΚΟ).



Links

bottom of page