top of page
  • Writer's pictureVasilis Papanikolaou

3 τρόποι για την ενοποίηση SAP ERP και Salesforce

Updated: Apr 28, 2023

To SAP ERP και το Salesforce CRM είναι δύο από τα δημοφιλέστερα συστήματα στο χώρο των επιχειρησιακού λογισμικού. Πολλές φορές οι επιχειρησιακές διαδικασίες απαιτούν την ενοποίηση ροών ή τη μεταφορά δεδομένων μεταξύ των δύο συστημάτων.


Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για τη διασύνδεση και την ενοποίηση SAP ERP και Salesforce:


1. Cloud-based integration platforms

Μία επιλογή για τη διασύνδεση SAP και Salesforce είναι μέσω πλατφόρμας ενοποίησης (integration platform). Τέτοιες πλατφόρμες είναι το Workato και το MuleSoft. Αυτές προσφέρουν στημένα σενάρια διασύνδεσης και έτοιμους connectors για τη διασύνδεση SAP και Salesforce. Λειτουργούν στη βάση ότι, αφού τα δύο συστήματα συνδεθούν με την πλατφόρμα, σχεδιάζονται κανόνες και ροές αυτοματοποίησης και μεταφοράς δεδομένων μεταξύ τους.


→ Γιατί να επενδύσω σε μία cloud-based integration πλατφόρμα;

Προσφέρουν κεντρική διαχείριση των διασυνδέσεων μέσα από ένα φιλικό προς το χρήστη περιβάλλον, που απαιτεί ελάχιστο έως καθόλου κώδικα. Επίσης, δίνουν τη δυνατότητα σύνδεσης και με τρίτα συστήματα και εφαρμογές, όπως π.χ. το Gmail, συστήματα time management, HR systems κ.λπ.


2. Custom integration

Μια εναλλακτική επιλογή είναι η ανάπτυξη κώδικα από το μηδέν (custom integration). Η λύση της custom διασύνδεσης σχεδιάζεται, αναπτύσσεται και υλοποιείται ακριβώς πάνω στις απαιτήσεις της κάθε επιχείρησης. Απαιτεί συνεργασία Salesforce developers και ABAP developers, και καθοδήγηση από εξειδικευμένους συμβούλους SAP και Salesforce. Το κύριο μειονέκτημα του custom integration είναι η πολυπλοκότητα της ανάπτυξης και φυσικά το μακροχρόνιο κόστος για τη συντήρηση του κώδικα. Σε περίπτωση που υπάρχουν περισσότερα από 2 συστήματα, ο χρόνος, το κόστος και η δυσκολία διασύνδεσης αυξάνονται σημαντικά.


→ Γιατί να επιλέξω να χτίσω ένα custom integration;

Ένα custom integration είναι τεχνικά σύνθετη προσέγγιση, αλλά ταυτόχρονα προσφέρει πλήρη ενοποίηση και μπορεί να ανταποκριθεί με επιτυχία σε περίπλοκα σενάρια διασύνδεσης.


3. Data virtualisation

Σε περιπτώσεις που υπάρχουν εκατομμύρια ή και δισεκατομμύρια εγγραφές από δεδομένα συναλλαγών όπως παραγγελίες, τιμολόγια, κινήσεις αποθήκης η Salesforce προσφέρει τη λύση εικονικού συγχρονισμού Salesforce Data Connect. Με το Data Connect, τα δεδομένα από εξωτερικά συστήματα είναι διαθέσιμα στους χρήστες του Salesforce σε πραγματικό χρόνο, χωρίς, όμως, να αποθηκεύονται στο Salesforce.


→ Γιατί να διαλέξω data virtualisation προσέγγιση στην ενοποίηση των συστημάτων μου;

Όταν οι όγκοι δεδομένων είναι πολύ μεγάλοι και τα δεδομένα αλλάζουν συχνά, ο συγχρονισμός δεδομένων σε πραγματικό χρόνο γίνεται δύσκολος και κοστοβόρος. Η προσέγγιση data virtualisation λύνει το πρόβλημα προσφέροντας ενοποίηση σε πραγματικό χρόνο χωρίς τα προβλήματα της αντιγραφής των δεδομένων.



Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να διασυνδεθεί το SAP ERP με το Salesforce. Η σωστή επιλογή για την κάθε εταιρία εξαρτάται από τις προδιαγραφές της διασύνδεσης, το budget και την τεχνογνωσία.


bottom of page