top of page
  • Writer's pictureMaya Papanastasiou

Nonprofit Cloud: Salesforce CRM για ΜΚΟ

Updated: Apr 28, 2023


Η υιοθέτηση ψηφιακών συστημάτων και ο ψηφιακός μετασχηματισμός εκτείνεται πλέον και έξω από τον επιχειρηματικό κόσμο, ακουμπώντας το οικοσύστημα των ενεργών Mη Kερδοσκοπικών Oργανώσεων (ΜΚΟ).


Ως μέρος της ανάπτυξής τους, κοινωφελή ιδρύματα αρχίζουν και μεταφέρουν τη λειτουργική τους διαχείριση από το Excel σε σύγχρονα συστήματα CRM (Constituent Relationship Management) για να συνεχίσουν την προσφορά τους στην κοινωνία με καλύτερο επίπεδο υπηρεσιών.


H Salesforce.org προσφέρει στην κοινωνία ενισχύοντας το οικοσύστημα των ΜΚΟ

Η Salesforce.org είναι θυγατρική της παγκόσμιας εταιρίας τεχνολογίας Salesforce έχει ως αποστολή της την ενίσχυση του έργου των μη κερδοσκοπικών (ΜΚΟ) και εκπαιδευτικών οργανισμών μέσω της πλατφόρμας Salesforce.


Μέσω του προγράμματος Power of Us, κοινωφελείς οργανισμοί οι οποίοι πληρούν τα κριτήρια της επιλεξιμότητας, έχουν πρόσβαση σε 10 συνδρομητικές άδειες χρήσης του Salesforce CRM (Nonprofit Cloud) χωρίς κόστος και εκπτώσεις σε επιπλέον συνδρομές ή άδειες για τα προϊόντα της τεχνολογίας Salesforce.


Βασικό κριτήριο για την ένταξη στο πρόγραμμα είναι η μη-κερδοσκοπική φύση, όπως αυτή αποδεικνύεται από το καταστατικό της οργάνωσης, ανεξάρτητα από το πεδίο δράσης της ΜΚΟ ή το χαρακτηρισμό που έχουν ορίσει οι ιδρυτές της. Πάνω από 50.000 οργανώσεις, ενώσεις προσώπων (associations), κοινωφελείς οργανώσεις, σωματεία, σύλλογοι, ιδρύματα και εκπαιδευτικοί οργανισμοί όλων των μεγεθών σε όλο τον κόσμο έχουν ενταχθεί και χρησιμοποιούν τις λύσεις Salesforce, μεταξύ των οποίων ο Αμερικανικός Ερυθρός Σταυρός, το CDC Foundation και η Endeavor Global.


Αυτοματοποίηση διαδικασιών με το Salesforce

H εξειδικευμένη λύση CRM της Salesforce για τους μη-κερδοσκοπικούς οργανισμούς είναι το Nonprofit Cloud. Έχει χτιστεί πάνω στην πλατφόρμα της Salesforce και περιλαμβάνει λειτουργικότητα που καλύπτει όλο το φάσμα εργασιών των ΜΚΟ, εξαλείφοντας την ανάγκη για χρήση φύλλων Excel ή πινάκων στην Access ή άλλων απαρχαιωμένων συστημάτων.

Οι διαδικασίες που μπορούν να ψηφιοποιηθούν με λύσεις Salesforce είναι οι παρακάτω:

  1. Βάση δεδομένων των δωρητών, εθελοντών, συνεργατών και συνεργαζόμενων εταιρειών, κ.λπ.

  2. Διαχείριση κονδυλίων, δωρεών, χρηματοδοτήσεων (Fundraising)

  3. Οργάνωση εθελοντών

  4. Παρακολούθηση εκδηλώσεων και καμπανιών

  5. Program management

  6. Project management

  7. Παρακολούθηση αξιοποίησης περιουσιακών στοιχείων

  8. Διαχείριση μελών (Membership management) και portal για συλλόγους και ενώσεις προσώπων

  9. Εγγραφές και φόρμες στο website

  10. Παρακολούθηση και οργάνωση διαδικασίας προετοιμασίας και κατάθεσης αιτημάτων χρηματοδότησης

Πέρα από αυτές, οι απαράμιλλες δυνατότητες της πλατφόρμας Salesforce για πλήρη παραμετροποίηση δίνουν τη δυνατότητα υλοποίησης και ψηφιοποίησης οποιασδήποτε διαδικασίας, ανάλογα με τις ανάγκες της κάθε ΜΚΟ.


Υλοποίηση του Salesforce CRM σε μία ΜΚΟ

Ο βασικός λόγος για να υιοθετήσει το Salesforce μια MKO είναι η δυνατότητα ψηφιοποίησης και εκσυγχρονισμού όλων των διαδικασιών μιας ΜΚΟ σε μία μόνο πλατφόρμα. Σαν αποτέλεσμα, η ΜΚΟ θα μπορεί να λάβει πιο ορθές και γρήγορες αποφάσεις ώστε να εκτελέσει την αποστολή και τους ευρύτερους κοινωνικούς της σκοπούς πιο αποτελεσματικά.


Ακόμη και αν μέσω του προγράμματος ενίσχυσης της Salesforce οι 10 πρώτες άδειες χρήσης του CRM λογισμικού είναι δωρεάν, η εφαρμογή του Salesforce δεν παύει να είναι μια επένδυση που απαιτεί χρόνο και αφοσίωση από τα μέλη της οργάνωσης.


Οι οργανώσεις θα πρέπει να θέσουν ως βασική προτεραιότητα τη διαδικασία ανάλυσης των εσωτερικών διαδικασιών τους, αλλά και των ενεργειών εξωστρέφειάς τους, ώστε να γίνει προτυποποίηση που θα οδηγήσει στη σωστή παραμετροποίηση του συστήματος που θα εξυπηρετεί το σκοπό.


H Robin Consulting υποστηρίζει με τεχνογνωσία το οικοσύστημα των ΜΚΟ στην Ελλάδα

Η Robin Consulting ανήκει στην κοινότητα των εξειδικευμένων συμβούλων που παρέχουν υπηρεσίες παραμετροποίησης του Salesforce Nonprofit Cloud, υποστηρίζοντας με τεχνογνωσία τη δράση των ελληνικών ΜΚΟ.

Επικοινωνήστε μαζί μας για να εξετάσουμε από κοινού κατά πόσο πληροίτε τις προϋποθέσεις για την ένταξή σας στο πρόγραμμα της Salesforce.org για την ενίσχυση των ΜΚΟ και να σχεδιάσουμε μία εξατομικευμένη λύση.



bottom of page