top of page
  • Writer's pictureMaya Papanastasiou

Οι ελληνικές επιχειρήσεις εστιάζουν πλέον στην ψηφιακή αυτοματοποίηση

Updated: Apr 28, 2023

Ένα από τα ευρήματα της έρευνας για τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό των επιχειρήσεων 2022 [1], που διενήργησε πρόσφατα η Επιτροπή Ψηφιακού Μετασχηματισμού του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, κατέδειξε την αυτοματοποίηση επιχειρησιακών διαδικασιών ως προτεραιότητα για πολλές ελληνικές επιχειρήσεις μέσα στο 2022.


Πώς κινείται ο ψηφιακός μετασχηματισμός


Η πλειοψηφία των επιχειρήσεων (36%) έχει εστιάσει τις μέχρι στιγμής προσπάθειές της για ψηφιακό μετασχηματισμό στην αναβάθμιση συστημάτων πληροφορικής παλαιάς τεχνολογίας.

Αναφορικά με τις μελλοντικές επενδύσεις, καταγράφεται ότι ένα ποσοστό της τάξης του 30% σχεδιάζει μελλοντικές επενδύσεις για την αυτοματοποίηση λειτουργικών διαδικασιών και ένα 24% στην ενσωμάτωση ενός νέου ψηφιακού μοντέλου εργασίας.


Στόχος η ενσωμάτωση των επενδύσεων


Αναδεικνύεται, λοιπόν, μέσα από την έρευνα, μία πραγματικότητα που συχνά συζητάμε με τους πελάτες μας. Η πανδημία επιτάχυνε κάποιες από τις επενδύσεις σε ψηφιακές τεχνολογίες, το κλειδί, όμως, από εδώ και στο εξής, για τις επιχειρήσεις, είναι η ουσιαστική ενσωμάτωση και αξιοποίηση των τεχνολογιών.


Το κριτήριο για την επιτυχή ενσωμάτωση περιλαμβάνει μια πορεία που υποχρεωτικά περνάει μέσα από τη διασύνδεση των διαφόρων συστημάτων, εφαρμογών και εργασιών, για να οδηγήσει στην πραγματική αυτοματοποίηση των διαδικασιών και το συγχρονισμό των δεδομένων μέσα σε μία επιχείρηση.


Η προσέγγιση της Robin στην εταιρική αυτοματοποίηση


Στη Robin Consulting παρέχουμε υπηρεσίες αυτοματοποίησης εταιρικών ροών (enterprise automation) και διασύνδεσης εφαρμογών και άλλων πληροφοριακών συστημάτων (system integration).


Με βάση τις ιδιαίτερες ανάγκες της κάθε επιχείρησης, βρίσκουμε πάντα την κατάλληλη τεχνολογική λύση και τη σωστή προσέγγιση στη διασύνδεση για την επιτυχή υλοποίηση της στρατηγικής γύρω από την αυτοματοποίηση. Οι υπηρεσίες μας περιλαμβάνουν σχεδιασμό αρχιτεκτονικής και ροών εργασίας, καθώς και υλοποίηση αυτοματισμών και integrations. Στο χαρτοφυλάκιο των λύσεών μας περιλαμβάνεται η κορυφαία πλατφόρμα enterprise automation Workato.


Διαβάστε περισσότερα για το Workato εδώ.


[1] German-Hellenic Chamber of Industry and commerce, Digital Transformation Committee, Digital Transformation Survey 2022


bottom of page