top of page
  • Writer's pictureMaya Papanastasiou

H Robin Consulting συνεργάτης της πλατφόρμας iPaaS Workato στην Ελλάδα

Η σωστή διασύνδεση μεμονωμένων συστημάτων (system integration) και ροών είναι μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζει πλέον μια σύγχρονη επιχείρηση, που έχει πραγματοποιήσει επενδύσεις σε συστήματα και εφαρμογές.


Τα εμπόδια από τη χρήση διάσπαρτων εφαρμογών αποδεικνύονται μεγάλα, κι έτσι, η αγορά επιδεικνύει έντονο ενδιαφέρον για μοντέλα και τεχνολογίες διασύνδεσης συστημάτων, τεχνολογίες ροής διαδικασιών και εφαρμογές αυτοματοποίησης επιχειρησιακών εργασιών.


Στο πλαίσιο των λύσεων enterprise automation, λοιπόν, μία από τις τεχνολογίες που αποκτά τεράστια δυναμική τα τελευταία χρόνια είναι οι πλατφόρμες iPaaS (Integration Platforms-as-a-Service). Λύσεις που βασίζονται στην τεχνολογία iPaaS επιτυγχάνουν τη διασύνδεση ψηφιακών εργαλείων, διάσπαρτων εφαρμογών και δεδομένων μιας επιχείρησης σε ενιαίες ροές, εύκολα και μέσα από ένα περιβάλλον φιλικότερο προς το χρήστη.


Τι είναι iPaaS;


Τί είναι όμως στην πράξη μια πλατφόρμα iPaaS; Είναι μια πλατφόρμα λογισμικού στο cloud με την οποία μπορούν να συνδεθούν όλα τα συστήματα μιας επιχείρησης όπως το ERP, το CRM, το HRM, βάσεις δεδομένων, data warehouses, συστήματα Analytics, συστήματα συνεργασίας, συστήματα project management και φυσικά εφαρμογές που έχουν αναπτυχθεί in-house. Η σύνδεση με τα περισσότερα συστήματα γίνεται με έτοιμους connectors, και σε κάποιες περιπτώσεις δίνεται η δυνατότητα ανάπτυξης custom connectors. Αφού τα συστήματα συνδεθούν με την πλατφόρμα iPaaS, μπορούν να σχεδιαστούν ροές αυτοματοποίησης και μεταφοράς δεδομένων από οποιοδήποτε σύστημα προς οποιοδήποτε άλλο, πάνω σε μια κεντρική πλατφόρμα.


Τα κύρια πλεονεκτήματα της υιοθέτησης μιας πλατφόρμας iPaaS είναι:

  • Ενοποίηση της ροής δεδομένων και των αυτοματοποιήσεων σε μια πλατφόρμα

  • Μείωση Time-to-Market για την προσφορά ενοποιημένων ψηφιακων λύσεων

  • Μείωση κόστους ανάπτυξης διασυνδέσεων μεταξύ συστημάτων

  • Ενοποιημένη εμπειρία πελάτη (CX) στις συναλλαγές με την επιχείρηση

  • Αύξηση παραγωγικότητας


H Robin Consulting συνεργάτης της κορυφαίας πλατφόρμας iPaaS Workato


Η εύρεση του καλύτερου τρόπου σύνδεσης διαφορετικών εφαρμογών σε πραγματικό χρόνο είναι κοινός παρονομαστής σε κάθε έργο που έχουμε ολοκληρώσει. Είναι ένα ζήτημα που απασχολεί όλους τους πελάτες με τους οποίους έχουμε δουλέψει, από όλους τους κλάδους της αγοράς, ανεξαρτήτως μεγέθους.

Στη Robin Consulting, πιστοί στην αποστολή μας να συμβάλουμε στον εκσυγχρονισμό των ελληνικών επιχειρήσεων, μετά από έρευνα για το πώς θα ανταποκριθούμε καλύτερα στην ανάγκη αυτή των πελατών μας, καταλήξαμε στην πλατφόρμα της Workato ως την κατάλληλη iPaaS λύση για την ελληνική αγορά.


Ενταχθήκαμε πρόσφατα στο εξειδικευμένο δίκτυο των συνεργατών της Workato και, με αυτή τη νέα συνεργασία, προσθέτουμε στο χαρτοφυλάκιο των υπηρεσιών μας για system integration και enterprise automation, ως λύση, την πλατφόρμα της Workato.


Με έδρα στην Καλιφόρνια, η Workato είναι μία από τις πιο δυναμικές εταιρείες τεχνολογίας, αναγνωρισμένη ως ηγέτης από την Gartner, που συνεχώς συγκεντρώνει όλο και μεγαλύτερη προσοχή από τους διεθνείς οίκους αξιολόγησης. Ξεκίνησε ως startup και σήμερα η αξία της υπολογίζεται στα 5,7 δις δολάρια, με βάση τον τελευταίο γύρο χρηματοδότησης (Νοέμβριος 2021).


Τι είναι το Workato;


Το Workato είναι μία πλατφόρμα για την παραμετροποίηση της οποίας απαιτείται ελάχιστος έως καθόλου κώδικας (low code/no code platform). Η πλατφόρμα αυτή διασυνδέει cloud εφαρμογές, βάσεις δεδομένων, πακέτα λογισμικού, διακομιστές αρχείων κ.λπ. και αυτοματοποιεί τις ροές εργασίας σε όλες τις εφαρμογές, τα δεδομένα και τις ομάδες μέσα σε μία επιχείρηση.


Η διασύνδεση εφαρμογών και συστημάτων σημαίνει ταχύτητα, ευελιξία και χαμηλότερο λειτουργικό κόστος. Με την κατάλληλη καθοδήγηση από τους πιστοποιημένους συμβούλους της Robin Consulting, η διασύνδεση των εφαρμογών σας μπορεί να γίνει ο θεμέλιος λίθος μιας άρτιας λειτουργικής δομής για την επιχείρησή σας.


Διαβάστε περισσότερα για  τις δυνατότητες του Workato εδώ.


bottom of page